måndag 24 juni 2013

Juni, juli, augusti, allting verkar lättare då

Det har stått tomt här i några veckor nu. Ska försöka fatta mej kort och få ihop det som hänt under de senaste veckorna i ett inlägg.
Sista veckan i Hangö gick bra, vädret var lite sämre och lite regnigt vissa dagar (typisk finsk sommar). Emma  kom också hem från Singapore och kom och överraskade oss några dagar. Så himla roligt att se den tjejjen igen efter 9 månader!
Det kändes också som vi tjejjer i lägenheten lärde känna varandra (ännu bättre än sen 5 år tillbaka) vilket var super roligt! Sista kvällen flippade vi ur och sprang ut i stormen för att simma mitt i natten, hahah såna otroliga minnen.. :'D

Och på fredag blev det att packa ihop allting, städa och åka hem. För min del var 'hem' Mataskär på skribaläger. Det blev att sätta igång på direkten och ta igen det första dygnet som jag missat av skriban. Skriban var otroligt roligt som vanligt. Söta och roliga konfirmander och huippu, totalt flippade hjälppisar. Min lilla grupp konfirmader var också så himla söta! Tävlingarna vann vi dessutom så jag blev så stolt över dem :)
Skriban är nog det tyngsta sommarjobbet, men så otroligt roligt på samma gång! Allt från de sjukaste, flippade juttuna till de svåraste sakerna gås igenom. Att vara med samma grupp personer i princip 24 timmar om dygnet i 8 dagar ger en sån gemenskap som inte hittar någon annan stans. Det kommer upp så mycket känslor under ett läger och det gör lägren både psykiskt tunga, och så dessutom ett fullspäckat dagsprogram gör att man blir hel slutkörd och knäpp i de sista dagarna. Tanken att det högst troligen också var min sista skriba gjorde slutet också lite extra ledsamt att säga hejdå till alla, och saknaden kom nog på när jag fått komma hem och vila ut. 
soluppgången från kapellfönstret

Men på fredag var det bara att snabbt packa om till en liten väska och köra iväg mot Borgå skärgård där midsommaren skulle spenderas. Hade lyckats dra på mej en rejäl förkylning från lägret så jag var en aning dåsig hela helgen. Midsommaren firades traditionellt med ett stort gäng människor på Haxalö med massvis men god mat, snapsvisor, flagghissning, volleyboll, fiske, båtfärder och bastu. Skojskoj!
Vi kom hem redan på lördag kväll och så var hela familjen ut till lande på söndag. Fick simma i 25 grader varmt vatten! Fördelen med att ha stugan vid en sjö ;) 






Idag stod väckarklockan på 9 för att hinna på yoga kl. 10. Träffade också ett par tjejjer på gymmet. Snackade lite snabbt och så via butiken, hem och laga mat till brorsorna och städa köket. Dagens plan är att följa bröderna till tåget till Österbotten, shoppa lite i stan och sedan träffa C på kvällen. 
Imorgon har de lovat bra väder så det blir en heldag på Borgbacken och så härjande på kvällen? Vi får se..
Hoppas ni haft ett par underbara sommarveckor! <3         -Mimmi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar